Sapare | Eskişehir İş Sağlığı ve Güvenliği İşe Giriş Belgeleri

Eskişehir İş Sağlığı ve Güvenliği İşe Giriş Belgeleri

Eskişehir işe giriş sağlık raporu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilmiş yetkili OSGB kuruluşlarında bulunabilecek işyeri hekimlerinden alınmaktadır. İşe giriş sağlık raporu çalışanlar üzerinde fizik ve ruh sağlığının işyeri bünyesinde yapılacak işe uygunluğunu gösterebilmek için isteme zorunluluğuna sahiptir. Sağlık raporu hem işverenler hem çalışanlar tarafından büyük önem taşımaktadır. Eskişehir işe giriş sağlık raporunda bulunması gereken raporlar ve detaylarını şu şekildedir;

 

Akciğer Grafisi, göğüs hastalıkları hakkında detaylı bilgi almak ve akciğer ile ilgili hastalıkları teşhis etmek için radyoloji teknisyeni tarafından çekilen röntgen filmidir. Yalnızca akciğer hastalıkları değil çeşitli rahatsızlıklar bu yöntem ile teşhis edilmektedir. Özellikle tozlu ortamlarda çalışacak kişiler için mutlaka alınması gerekir.

 

İşitme Testi, çalışacak olan kişinin herhangi bir işitme probleminin olup olmadığını ölçen bir rapordur. İki kulağında farklı frekanslarda olan ince ve kalın sesler üzerinde duyabileceği en düşük ses tonunun tespit edilmesi sağlanır. Bu teste duyma eşiği de denilmektedir. Bu raporun hazırlanma sürecinde içe alınacak kişi ses geçirmeyen bir kabin içerisine oturtulur. Kulaklık yardımıyla kişinin kulaklarına belirli ölçülerde ses tonları gönderilir. İşitme testi kişinin duyduğu zamanlarda butona basması ile ölçülebilmektedir. Böylece işitme durumu olarak hangi ses seviyesini duyduğu belirlenmiş olacaktır.

 

Solunum Fonksiyon testi (SFT), Solunum fonksiyon testleri kişilerin akciğerlerine almış oldukları hava hacmini ölçmektedir. Bu test sırasında çeşitli nefes alıp verme durumları ölçülerek elde edilen sonuçlar kaydedilir. Kişilerden alınan detaylı bilgiler daha sonrasında aynı vücut değerlerine sahip olan diğer kişilerin kayıtları ile karşılaştırılarak incelenmektedir.

 

Kan Testleri, Kan testleri so derece detaylı yapılmaktadır. Verilen kan örneklerinde 3 çeşit tarama yapılmaktadır. Bu tahliller şöyledir; Hematolojik tahliller ile kan sayımı (Hemogram), Periferik yayma, Sedimantasyon tetkikleri yapılmakta ve incelenmektedir. Biyokimya tahlilleri hepatit tahlilleri ile Kan şekeri, Üre, Kreatinin, Kolesterol, Trigliserit, HDL, LDL, AST (SGOT), ALT (SGPT), Fosfor, Kalsiyum, Total protein, Albumin, Ürik asit, Total Bilirubin, Direkt Bilirubin, Amilaz, CK, CK-MB, Sodyum, Potasyum, Klorür, Demir, Demir bağlama kapasitesi, ASO, CRP, RF ölçümleri gerçekleştirilir ve detaylı incelenmektedir. Hepatit tahlilleri ile HbsAg, Anti-Hbs, Anti-HAV IgM, HbeAg, Anti-HBe, Anti-HIV, Anti-HCV gibi ciddi düzeyde risk teşkil eden hastalıklar incelenmektedir.

 

İdrar Tahlilleri, Tam idrar tahlili izleme yöntemi ve teşhis için kullanılmaktadır. Yapılan idrar testleri incelemesi neticesinde idrar yolu enfeksiyonu, böbrek hastalıkları veya diyabet gibi önemli rahatsızlıklar saptanmaktadır. Uzun yıllardır kullanılan ve sıkça karşılaşılan olan bir laboratuvar testidir.

 

Portöy, Gıda sektöründe işe başlayacak kişiler veya kreş ve yuvalarda görev yapacak kişilerde portör testleri zorunlu olarak istenir. Bu test içeriğinde Gaita mikroskopisi, gaitada parazit ve parazit yumurtası incelenmesini içerir. Öte yandan Gaitada kültürü ve antibiyogramı ve Boğaz kültürü ismini taşımakta olan hastalıklar incelenmektedir.

 

Aşılar, İşe başlayacak olan kişi üzerinde yaptırılması gereken aşıların incelemesi yapılmaktadır. Bu aşıların en bilinenleri, tetanos ve hepatittir.

Sapare Whatsapp