Sapare | Temel ve Genel  Yangın Eğitimi ve Tatbikatı

Temel ve Genel Yangın Eğitimi ve Tatbikatı

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu ve ilgili yönetmelikler gereği, işletmelerin ölçeğine ve çalıştırdığı personel sayısına bakılmaksızın acil durum planı dahilinde temel yangın eğitimi almış kişi/kişilerin istihdam edilmesi ve diğer çalışanların da ayrıca eğitilmesi gerekmektedir.

 

Eğitim öncesinde, şirketimizden gelecek ekip firma profilinizi inceler, yasa ve yönetmeliklere olan yükümlülüğünüzü değerlendirir, eğitimleri planlayıp uygulamasını gerçekleştirir. Temel yangın eğitiminin yanında, işletmenizde bulunan yangın önleme ve yangınla mücadele ekipmanlarınız, ekipmanlarınızın etkin kullanımı ve çalışma prensipleri hakkında bilgilendirme yaparak, teorik ve pratik eğitim süreci raporlandırır.  Eğitim sürecine iş güvenliği uzmanı da katılım sağlar ve yasalar gereği yükümlülüklerinizin yerine getirilmesinde destekçi olur.

 

SAPARE OSGB yangın eğitim ve tatbikatları yangın eğitici eğitimi almış uzmanlarımız tarafından verilmektedir. Yangın eğitmenlerimiz; İşletmelerin yangın risklerini, üretim proseslerini ve kullanılan hammadde, yarı mamul, nihai ürün gibi unsurlarını değerlendirip, bu faktörleri gözeterek yangın eğitimini işletmeler bazında özelleştirmektedir.

 

Eğitimlerimiz temel ve genel olmak üzere iki farklı programda ele alınır, Temel yangın eğitimi acil durum planı içindeki Yangınla Mücadele Ekibinde görev alacak destek elemanlarına verilir. Genel eğitimlerimiz ise işyerindeki beyaz ve mavi yakalı tüm çalışanlara yöneliktir. Teorik eğitimlerin ardından uygulamalı yangın tahliye ve söndürme tatbikatları yapılır. Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan katılımcılara, katılım sertifikası düzenlenir.

 

Eğitim İçeriği

 

- Yanma Nedir? Yanmanın Çeşitleri

- Yangınların Sınıflandırılması

- Yangınların Sebepleri, Etkenleri Ve Aşamaları

- Yangın Yerindeki Tehlikeler Ve Hareket Tarzı

- Yangınla Mücadele Ve Müdahale Yöntemleri

- Yangın Söndürmede Kullanılan Maddeler

- Yangın Söndürme Cihazları Ve Yangın Dolaplarının Kullanılması

- Yangın Söndürmede Kullanılan Maddeler

- İş Yerinde Yangın Güvenliği Ve Yangınları Önleyici Tedbirler

- Yangın Söndürme (Usulleri) Prensipleri.

- Yangın Türleri ( Lpg, Doğalgaz, Elektrik, Akaryakıt, Araç Yangınları )

- Her Çalışanın Mutlaka Bilmesi Gereken Hususlar

- Acil Durumlarda Alarm Ve Tahliye Planlaması

- Yangın Söndürme Tatbikatı

 

İLGİLİ MEVZUAT

 

- 19 Aralık 2007 Tarihli Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik; 2009 yılında revizyona uğramış, son halini 9 Temmuz 2015’te almıştır

- 7126 Sayılı Sivil Savunma Kanunu

- 6331 sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu

- İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

TEKLİF İSTE
Sapare Whatsapp